• Customer

    One page on website loading with 5-7 seconds delay. Please can you advise what I need to do to fix that?

    Posted by: notjustashopper Jun 26, 2020 at 09:01 (10 days ago)
    Hi! We have just gone live with our website, but one of the pages called 'Window Shop' is loading very slowly.
    It is image heavy, but have optimised all the images.
    Please can you guide me on what else I can do to make the page load quicker?

    All the pages load a bit slower than normal. Is there anything wrong I am doing? Please help!

    Regards

  • Customer

    Posted by: yame, Jun 27, 2020 at 04:27 (9 days ago)

    Hi,

    This is the score when I test your site: https://prnt.sc/t7b267

    It is really quick. So what do you see? Have you tested your site?

    Regards,
    Yame
  • Customer

    Posted by: notjustashopper, Jun 27, 2020 at 05:40 (9 days ago)

    This is because i put it on Coming Soon mode. The GT Metrix report I ran last showed me a page speed ranking of C. I am attaching the screenshot.
  • Manager

    Posted by: yame, Jun 27, 2020 at 08:24 (9 days ago)

    I don't know at this time, your site is in the Comming soon mode or not, but I still get this score: https://prnt.sc/t7daet
  • Customer

    Posted by: notjustashopper, Jun 27, 2020 at 09:51 (8 days ago)

    Attaching the screenshot of the latest GT Metrix report. From F I have been able to move it to B on Pagespeed, after reading forums etc. How can I improve this further?
    thanks
  • Manager

    Posted by: yame, Jul 2, 2020 at 02:10 (4 days ago)

    https://prnt.sc/ta51t9
    https://prnt.sc/ta51fy
    According to these reports, the optimal level is quite good but the time loading is not good. You should use the necessary plugins instead of activating all plugins in your site. Each plugin will need a short time to load. So if you install more plugins, the server processing time will be longer. And, pay attention to plugins about live chat. And use CDN to raise the loading time

    Regards,
  • Customer

    Posted by: notjustashopper, Jul 4, 2020 at 07:40 (2 days ago)

    Thank you so much!
    1. Go Daddy asked me to disable the CDN as my site blanked out completely when I activated that in user settings. After disabling that, it came back up! Is there any other solution for that?
    2. Also, in the Add Expires Headers, I have 7 static components that are either from google fonts or maps. How can I fix them, if at all?
    3. Additionally, in the Waterfall chart on GT MEtrix (attaching for your reference), there are some images thatI have uploaded (not all, but some) that are taking 1.28 to 1.36 seconds to load, also leading to external requests that are being made. All images are not part of this list; how can I fix this?

    Thankyou so much for your help!

    Regards

INSTALLATION SERVICE

We offer service for $29. If you would like to use it, please click here to provide your credential information.

CUSTOMIZED SERVICES

Use our expert service to turn your ideas into reality. Click here to provide your needed information.

WORKING TIME

Our support service works from Monday to Friday.
Mean time (GMT +7):
+ 7:30 - 11:30 AM
+ 1:30 - 5:30 PM
We will try to answer all the questions within 24 hours and solve them as quickly as possible